Kabels blazen

Onder hoge druk wordt een kabel (bijvoorbeeld glasvezel) met behulp van inblaasapparatuur door een al bestaande, of een door ons aangelegde HDPE buis geblazen. Hierbij kunnen afstanden van vele kilometer overbrugt worden. EBC beschikt over de middelen om verschillende diameter kabels en tubes in te blazen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om kabels bij te blazen.

Glasvezelkabel

Door middel van luchtdruk kunnen er diverse vezelparen geblazen worden. Deze techniek vergt grote zorgvuldigheid door de kwetsbaarheid van de kabel. Met het gebruik van verschillende technieken en professioneel apparatuur heeft EBC ook deze specialiteit in huis. Daarnaast biedt EBC ook de mogelijkheid om kabels bij te blazen.

Tubes

Door gebruik te maken van diverse apparatuur maakt EBC het mogelijk tubes bij te blazen in bestaande HDPE buizen met glasvezel. Onder luchtdruk worden één of meerdere geleide buisjes door de hoofdleiding, een zogenaamde HDPE-buis, geblazen. Zowel het aantal buisjes als de diameters kunnen variëren. Dat bepaalde configuraties nog nooit zijn aangelegd, betekent nog niet dat EBC dit niet kan.